Projecten met een hart

Een hart voor Duinkerke

Sinds 2015 proberen we ook de mensen in de kampen niet te vergeten! We schenken al jaar en dag materialen via alle mogelijke privé initiatieven, maar we staan de handen in elkaar met Eva Waes en zo werd EHVD geboren!

Praat met mij

‘Praat met mij’ (activering en integratie)In 2020 startte het project ‘Praat met mij’. We matchen een nieuwkomer met een Gentenaar, om elke week een 2-tal uur Nederlands te oefenen, online of live. Omdat taal cruciaal is om te integreren en te participeren in de samenleving willen we deze werking verder uitbouwen en promoten. Er zijn reeds 52 nieuwkomers en Gentenaars aan elkaar gekoppeld.

Een Hart voor Thuis

Syrië

Manous en Supportshop

Elke donderdagnamiddag is er een naaiatelier MANOUS (‘Ma’ van Marijke, ‘Nous’ van het Frans ‘wij’) waarbij nieuwkomers kunnen komen naaien onder de deskundige begeleiding van Marijke.

#terugnaarschool

Een hart voor vluchtelingen Gent zamelt materiaal in om kinderen in armoede een goede start van het schooljaar te geven.

Huis 4B

We openden in het voorjaar 2022 een tweede vrouwenhuis in de wijk Brugse Poort. Het zogenaamde `Huis 4B` is een toevluchtsoord voor vrouwen die dakloos zijn en nergens anders steun kunnen vinden. De vrouwen krijgen in het huis een tijdelijk onderkomen en ook begeleiding om een betere toekomst te kunnen opbouwen.

Een Hart voor Vluchtelingen gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken.