Projecten met een hart

Woondroom logo

Woondroom

Wasplan Gent

Gent

Wil je weten waar de voorzieningen voor dagelijkse hygiëne en onderhoud zich bevinden in Gent? Kijk dan zeker naar de wasplan brochure gemaakt door Sophia Yerasimou, stagiaire van Een Hart Voor Vluchtelingen. Hierin vind je de openingsuren en de adressen, die ook aangeduid worden op een plan.

Een hart voor Duinkerke

Sinds 2015 proberen we ook de mensen in de kampen niet te vergeten! We schenken al jaar en dag materialen via alle mogelijke privé initiatieven, maar we staan de handen in elkaar met Eva Waes en zo werd EHVD geboren!

Praat met mij

‘Praat met mij’ (activering en integratie)In 2020 startte het project ‘Praat met mij’. We matchen een nieuwkomer met een Gentenaar, om elke week een 2-tal uur Nederlands te oefenen, online of live. Omdat taal cruciaal is om te integreren en te participeren in de samenleving willen we deze werking verder uitbouwen en promoten. Er zijn reeds 52 nieuwkomers en Gentenaars aan elkaar gekoppeld.

Een Hart voor Thuis

Syrië

Manous en Supportshop

Elke donderdagnamiddag is er een naaiatelier MANOUS (‘Ma’ van Marijke, ‘Nous’ van het Frans ‘wij’) waarbij nieuwkomers kunnen komen naaien onder de deskundige begeleiding van Marijke.

#terugnaarschool

Een hart voor vluchtelingen Gent zamelt materiaal in om kinderen in armoede een goede start van het schooljaar te geven.
Kbs daklozen cijfers 23

Geen enkel mens op straat

#geenenkelmensopstraat. Wist jij … dat in Gent 2490 mensen dakloos zijn; waarvan 633 kinderen EHVV vzw biedt noodopvang voor 81 mensen, waarvan 53 volw een wettig verblijf hebben in België. 26 van hen zijn kinderen. De andere mensen zitten nog in een procedure. De opvang gebeurt in huizen/panden die tijdelijk in gebruik worden genomen met eigen middelen, dankzij donaties van gulle donateurs en huis eigenaren. De mensen zijn dak- of thuisloos, maar worden niet op straat achtergelaten dankzij de tijdelijke opvang die we bieden.Help ons hen te steunen en helpen. Doe een bijdrage op: BE04 8901 5426 8831 med: gemos Een gift vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar. Info op de website! Maar omdat we niet alleen hier en nu willen helpen blijven we samen met onze Stad stappen zetten. Samen met de mensen en ons beleid. Jammer dat we enkel met lokale overheid kunnen in dialoog gaan rond wonen. Hogere regionen hebben geen oren naar onze signalen. Maar we geven niet op! Vrijdag is er een persconferentie op de Arsenaal site, wij hopen dat ons verhaal verhaal inspireren. www.EHvV.be#Gemos#geenenkelmensopstraat#wijvolharten#helpenhelpt

Huis 4B

We openden in het voorjaar 2022 een tweede vrouwenhuis in de wijk Brugse Poort. Het zogenaamde `Huis 4B` is een toevluchtsoord voor vrouwen die dakloos zijn en nergens anders steun kunnen vinden. De vrouwen krijgen in het huis een tijdelijk onderkomen en ook begeleiding om een betere toekomst te kunnen opbouwen.

Een Hart voor Vluchtelingen gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren.