Kbs daklozen cijfers 23

#geenenkelmensopstraat

#geenenkelmensopstraat. Wist jij … dat in Gent 2490 mensen dakloos zijn; waarvan 633 kinderen EHVV vzw biedt noodopvang voor 81 mensen, waarvan 53 volw een wettig verblijf hebben in België. 26 van hen zijn kinderen. De andere mensen zitten nog in een procedure. De opvang gebeurt in huizen/panden die tijdelijk in gebruik worden genomen met eigen middelen, dankzij donaties van gulle donateurs en huis eigenaren. De mensen zijn dak- of thuisloos, maar worden niet op straat achtergelaten dankzij de tijdelijke opvang die we bieden.Help ons hen te steunen en helpen. Doe een bijdrage op: BE04 8901 5426 8831 med: gemos Een gift vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar. Info op de website! Maar omdat we niet alleen hier en nu willen helpen blijven we samen met onze Stad stappen zetten. Samen met de mensen en ons beleid. Jammer dat we enkel met lokale overheid kunnen in dialoog gaan rond wonen. Hogere regionen hebben geen oren naar onze signalen. Maar we geven niet op! Vrijdag is er een persconferentie op de Arsenaal site, wij hopen dat ons verhaal verhaal inspireren. www.EHvV.be#Gemos#geenenkelmensopstraat#wijvolharten#helpenhelpt

Tijd voor actie!

Op vrijdag 15 april 2022 verzamelden we een eerste keer onder de Gentse Stadshal om onze eisen kracht bij te zetten.

Dat doen we sindsdien elke maand. Ook op vrijdag 13 mei, vrijdag 24 juni, tijdens de Gentse Feesten in juli, op vrijdag 19 augustus en vrijdag 23 september 2022verzamelen we onder de Stadshal in Gent.

= > Op maandag 10 oktober is het Werelddaklozendag. We trekken naar Brussel om onze eisen/voorstellenbundel te presenteren aan minister Diependaele.

= > Op maandag 17 oktober is het Dag Tegen de Armoede: dit jaar over gans Vlaanderen in het teken van een menswaardig woonbeleid. Op 17 oktober gaat het (voorlopig) slotevent door van deze campagne.

Op elk campagnemoment onder de Stadshal staat een bepaalde invalshoek centraal: daklozen, vluchtelingen, ‘oude’ en ‘nieuwe’ armen, mensen die geen betaalbare koopwoningen meer vinden …

Heel wat Gentenaars en organisaties maken mee deze campagne. Al wie de actie wil ondertekenen, kan zijn naam, een tekst of een tekening achterlaten op een kartonnen steen. Met al deze stenen bouwen we muren; de muren worden een huis.

O ja, heb jij ook de stoepkrijtactie opgemerkt? 1870 krijtmannetjes maakten evenveel daklozen in onze stad zichtbaar. De burgemeester kreeg bovendien een brief in de bus. Deze actie heeft een en ander losgemaakt, ook in de pers. Hoog tijd als je het ons vraagt! Binnenkort volgt er nog een briefschrijfactie.

Geenenkelmensopstraat

Schrijf je in voor onze mailberichten of volg onze Facebookpagina.

Zo blijf ook jij zeker op de hoogte!

Volg ons of doe mee!

Wil je meer weten over onze plannen? Wil je een handje toesteken?

Een Hart voor Vluchtelingen gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren.