Safe Passage Bags verkrijgbaar in onze support shop

zaterdag 9 december, 2023

Elke tas draagt ​​de geschiedenis van gedwongen reizen met zich mee, en een herinnering aan het volgende: “Niemand zet zijn kind op een boot, tenzij de zee veiliger is dan het land”.
633 EE1 F1 F757 43 F1 A24 B 49 CE016 D0387 1 201 a
Spb

De Safe Passage Bags project werd in de zomer van 2015 op Lesbos opgericht als een van de belangrijkste integratie- en educatieve projecten van Lesvos Solidarity. Het is een upcyclingproject waarbij tassen worden gemaakt door vluchtelingen, samen met de lokale bevolking die op het eiland woont. Ze zijn gemaakt met de reddingsvesten en rubberboten die aan de kust van Lesbos zijn achtergelaten en die door vluchtelingen worden gebruikt terwijl ze vanuit Turkije de Egeïsche Zee oversteken, maar ook met ander migratiegerelateerd materiaal zoals tenten en overtollige gedoneerde kleding. De tassen zijn symbolen van hoop, ondanks de onveilige doortocht die miljoenen mensen moeten ondernemen als gevolg van het inhumane Europese grensbeleid.

Als je dit project wil steunen, kan je de Safe Passage Bags bij EHVV kopen.

Een Hart voor Vluchtelingen gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren.