#rechtopbetaalbaarwonen

zondag 23 oktober, 2022

Het Gentse Solidarteitsfonds, waar wij ook deel van uitmaken, startte de actie #geenenkelmensopstraat. Wist jij … dat in Gent 1873 mensen dakloos zijn; waaronder 401 kinderen en 250 jongvolwassenen? dat Gent in 2024 Europese Jongerenstad wordt? dat we heel erg vinden dat in de toekomstige Europese Jongerenstad zoveel mensen geen bed, geen veilig nest hebben?

Tijd voor actie!

Op vrijdag 15 april 2022 verzamelden we een eerste keer onder de Gentse Stadshal om onze eisen kracht bij te zetten.

Dat doen we sindsdien elke maand. Ook op vrijdag 13 mei, vrijdag 24 juni, tijdens de Gentse Feesten in juli, op vrijdag 19 augustus en vrijdag 23 september 2022verzamelen we onder de Stadshal in Gent.

= > Op maandag 10 oktober is het Werelddaklozendag. We trekken naar Brussel om onze eisen/voorstellenbundel te presenteren aan minister Diependaele.

= > Op maandag 17 oktober is het Dag Tegen de Armoede: dit jaar over gans Vlaanderen in het teken van een menswaardig woonbeleid. Op 17 oktober gaat het (voorlopig) slotevent door van deze campagne.

Op elk campagnemoment onder de Stadshal staat een bepaalde invalshoek centraal: daklozen, vluchtelingen, ‘oude’ en ‘nieuwe’ armen, mensen die geen betaalbare koopwoningen meer vinden …

Heel wat Gentenaars en organisaties maken mee deze campagne. Al wie de actie wil ondertekenen, kan zijn naam, een tekst of een tekening achterlaten op een kartonnen steen. Met al deze stenen bouwen we muren; de muren worden een huis.

O ja, heb jij ook de stoepkrijtactie opgemerkt? 1870 krijtmannetjes maakten evenveel daklozen in onze stad zichtbaar. De burgemeester kreeg bovendien een brief in de bus. Deze actie heeft een en ander losgemaakt, ook in de pers. Hoog tijd als je het ons vraagt! Binnenkort volgt er nog een briefschrijfactie.

Geenenkelmensopstraat

Een Hart voor Vluchtelingen gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren.