Loading...
Over EHVV2020-11-19T21:42:53+00:00

OVER EHVV

Ehvv vzw en haar vrijwilligers ondersteunen honderden mensen van in en rond Gent.
Hoe doen we dat? We hebben De Olijfboom, een warme plek waar we hulp bieden aan nieuwkomers en kwetsbare Gentenaars, we ontmoeten hen, zij ontmoeten ons, en ze ontmoeten elkaar. Daarnaast voorzien we hen van een startpakket en maandelijkse materiële noodhulp. Dit is voornamelijk kledij, huisraad en verzorgingsspullen.

Er is steeds een positieve sfeer en er wordt tijd gemaakt om bij een babbel en een tas koffie te luisteren naar de juiste noden.
Het doel is ondersteuning te bieden aan die mensen die dit het meest nodig hebben, zowel in Gent als daarbuiten.
Vzw EHVV heeft een convenant met OCMW en Stad Gent, onze bezoekers worden naar ons doorverwezen door een assistent of begeleider.

Iedereen brengt zijn eigen mogelijkheden en talenten naar De Olijfboom, die vele vrijwilligers hun tweede thuis noemen.
Uit deze solidaire dynamiek ontstaan ook diverse werkgroepen en extra activiteiten voor kinderen en families.

WIE ZIJN WE?

Moeders, vaders, kinderen, studenten, werkende en gepensioneerden, bewoners van Gent, nieuwe leden van de Gentse gemeenschap – sommigen als keuze, anderen uit noodzaak. Een Hart voor Vluchtelingen vzw is een gemeenschap van vrijwilligers van alle leeftijden en achtergronden verenigt rond een gemeenschappelijk doel – iets positiefs voor asielzoekers en voor elkaar te doen.

Een Hart voor Vluchtelingen vzw is een groep van 45 toegewijde vrijwilligers – vluchtelingen/nieuwkomers inbegrepen – die hulp bieden aan alle mensen in nood. We openden een weggeefwinkel, ‘De Olijfboom’, in mei 2016 en onze activiteiten blijven groeien. Iedereen brengt zijn eigen mogelijkheden en talenten naar ‘De Olijfboom’, die vele vrijwilligers hun tweede huis noemen.

Met een open hart en warme knuffels willen we ieders nieuwe start vergemakkelijken met verschillende diensten:

  • materiële hulp verstrekt via De Olijfboom

  • ontmoetingen en activiteiten

  • een buddy-systeem

  • gerichte werkgroepen

HOE HET BEGON…

Een Hart voor Vluchtelingen vzw werd opgestart in september 2015 door Evelyne Huughe, een mama uit Gent die niet langer passief kon blijven toekijken terwijl duizenden asielzoekers Europa binnenkwamen op zoek naar een nieuwe thuis. Zij richtte een facebookgroep op die uitgroeide tot een massale steunbetuiging in en rond Gent. In enkele maanden tijd werd een volledig magazijn aan goederen verzameld en na wat rondzwerven in Gent werd in 2016 de vrijwilligers een ruimte aangeboden voor de lancering van De Olijfboom.

Langzaam begon ook de werking van EHVV zich uit te breiden, niet enkel het bieden van materiële steun, maar nieuwkomers bijstaan in zoveel mogelijk aspecten.

NU IS HET AAN ONS! NU KUNNEN WIJ HEN HELPEN OM HIER EEN WAARDIG LEVEN OP TE BOUWEN.

Evelyne Huughe • Voorzitster

WERKGROEPEN

Heel wat werkgroepen proberen zo goed als mogelijk tegemoet te komen aan specifieke noden van nieuwkomers en kwetsbare Gentenaars, ontdek de groepen hier

DE OLIJFBOOM

Zoals een olijfboom kan overleven op rotsachtige, arme grond, zo is De Olijfboom uit de grond geschoten. Het is een doorgeefwinkel en ontmoetingsplek voor de hele buurt, maar vooral voor vluchtelingen uit Gent en omstreken.

F.A.Q.

Een antwoord op de meestgestelde vragen

STATUTEN

Lees hier de statuten van de vzw

EHVV feest!

feest met ons mee
WIJ FEESTEN
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

EHVV feest, meer infor op onze feestpagina

NU IS HET AAN ONS

Helpen helpt! Ieder van ons heeft een hart: een hart voor vluchtelingen, een hart voor wie het moeilijk heeft, een hart voor onze medemens. En velen willen zich dan ook inzetten om het leven van mensen in moeilijkheden beter te maken. Ook bij EHVV kan je daarvoor terecht. Hoe? Door je in te zetten als vrijwilliger, door mee te werken met de werkgroepen, door spullen te doneren of door ons financieel te ondersteunen. Help jij ons mee?

VRIJWILLIG
SCHENK