Inzamelingsactie2020-05-05T13:18:34+00:00

Nu iedereen thuis moet blijven wordt de digitale ongelijkheid nog veel duidelijker. Niet iedereen heeft een digitaal toestel. Heb jij nog een bruikbare computer, laptop, tablet, smartphone of gsm die je wil schenken aan een Gentse medeburger? Breng het toestel binnen op een van de vier inzamelpunten in Gent. Jouw toestel komt terecht bij een medeburger die zelf niet over een digitaal toestel beschikt.

Ik wil een toestel schenken:

 • Vul hier het formulier in om aan te geven dat je een toestel wil schenken

  Formulier
 • Breng je toestel naar een van de vier inzamelpunten.

 • Buurtcentrum De Vaart, Emiel Hullebroeckplein 1, 9050 Gentbrugge   –  Van maandag t.e.m zondag van 17u30 tot 19.30 uur
 • Open Huis Watersportbaan, Verenigde Natieslaan 2, 9000 Gent – Elke maandag en woensdag van 18 tot 19 uur (niet op de 2de maandag vd maand)
 • Buurtcentrum Sluizeken – Godshuishammeke 20, 9000 Gent – Elke donderdag van 18 tot 19 uur
 • De Rode Lotus – Meibloemstraat 18 – 9000 Gent – Van maandag tot vrijdag na telefonisch contact (0479 79 89 69)
 • Jouw toestel wordt nagekeken en bruikbaar gemaakt door vrijwilligers van Repair Café Gent.

 • OCMW medewerkers, het Gentse Solidariteitsfonds en Buurtwerkers zorgen ervoor dat de toestellen bij de juiste burgers terecht komen. Organisaties kunnen ook een aanvraag indienen voor meerdere toestellen voor hun doelgroep

Ik heb nood aan een digitaal toestel:

 • Vul hier het formulier in om aan te geven dat je een toestel wil krijgen.

  Formulier
 • We contacteren jou persoonlijk als er een toestel beschikbaar is. Het invullen van dit formulier is geen garantie dat je effectief een toestel kan krijgen. We hopen van harte voor jou een geschikt toestel te vinden.

Dringende digitale noden?
Momenteel zijn alle Gentse Digipunten gesloten.

Mensen met een hoogdringende digitale nood kunnen (bij voorkeur telefonisch) contact opnemen met het onthaal van de Welzijnsbureaus van OCMW Gent. Ook mensen die geen cliënt zijn bij OCMW kunnen zich tot het onthaal wenden. Opgelet, dit is enkel voor écht dringende digitale noden die gekoppeld zijn aan een hulpvraag. Vragen die kunnen wachten tot na het opheffen van de Corona-maatregelen worden niet behandeld.

Jongeren kunnen voor administratieve ondersteuning ook terecht in het loket Jeugd in het Huis van de Mensenrechten

Op zoek naar handige handleidingen?

Op de Facebookpagina van Digitaal.Talent@Gent staan beknopte handleidingen ter beschikking voor tools die handig zijn om digitaal verbonden te blijven.

Op https://e-inclusie.be/handleidingenvind je eenvoudige handleidingen en tips over digitale onderwerpen.