We hebben niet stil gezeten de laatste maanden!

We hebben niet stil gezeten de laatste maanden!

Evelyne vertelt:

Enkele prachtige samenwerkingen/projecten zijn gerealiseerd tijdens deze moeilijke maanden.
Vrijwilligers die met hart en ziel de mensen willen vooruit helpen doen een en ander bewegen:
#GentZonderGrenzen een burgerinitiatief waar 7 mensen de handen in elkaar slaan. www.facebook.com/GentZonderGrenzen/
Ondertussen hebben wij al heel wat in beweging gezet!
Er zijn zoveel noden dat het soms moeilijk is alles in kaart te brengen.
Deze jonge equipe slaagt er alvast in om een grote actie te lanceren.

Bekijk zeker de Facebook pagina!

Gents solidariteit fonds voor moeilijke tijden. 
Begin COVID 19 voelen vele organisaties van het middenveld de druk op hun schouders. Enkele organisaties sluiten de deuren door de lock down. Het was stil op straat en iedereen bleef in zijn kot, maar voor wie geen kot heeft is dat toch iets wat anders. Een 8 tal organisaties slaan virtueel de handen in elkaar en starten een geld inzamel actie voor alle mensen in precaire leefsituatie. Meer dan 1900 mensen hebben hun steentje al bijgedragen. En helpen ons bouwen aan een toekomst voor mensen zonder rechten of zonder thuis. We hebben reeds meer dan 10 000 gezinnen bereikt en geholpen. Met een warm bord soep, een aankoopbon, herladen van elektriciteit of een warme maaltijd, pampers en shampoo, kledij of schoenen noem maar op. Tijdens de eerste weken van de lock down hebben verschillende organisaties tot 500 mensen per week ontmoet en verder geholpen op één of andere manier. OCMW en stad Gent is samen met ons op de kar gesprongen. We hebben samen al enkele stappen gezet waardoor mensen niet meer van het kastje naar de muur kunnen worden gestuurd. We hebben rechtstreeks contact met bevoegde diensten en wij helpen waar nodig. Een duurzame oplossing vinden voor onze doelgroep is niet altijd zo eenvoudig! Toch blijven we proberen en het Gents Solidariteit fonds is gedragen door meer dan 2000 burgers en 13 organisaties. Ook de Koning Boudewijn Stichting steunde 10 van ons, elk met een budget van 10 000 euro.

Het Fonds is een sterke stem naar het beleid, een vangnet voor als we elkaar nodig hebben. Een netwerk dat groeit en bloeit.
Financiële middelen die we inzamelen met het fonds worden verdeeld onder enkele van de volgende organisaties, dit met een transparante communicatie over de inkomsten en uitgaven. Dit alles werd gerealiseerd door de samenwerking tussen Vzw Victoria De Luxe, Vzw De Tinten, Vzw werkgroep Vluchtelingen, Vzw Refu Interim, Vzw De Sloep, Vzw Woongift, Vzw De Rode Lotus, Vzw Voem, Vzw Enchanté, Buurtcentrum Meulestede, Vzw Kokerellen, Voedselbedeling Ledeberg, #burgerpicht en Vzw Een hart voor Vluchtelingen.

We hopen als Fonds een voorbeeld te zijn voor hoe het wel kan! En samen met andere steden en gemeenten werken we aan een betere toekomst voor de nieuwkomer hier in België.

Deze mooie vooruitgang en info vinden wij een mooi nieuwtje om met u te delen!

Liefs Evelyne

2020-06-29T15:22:48+00:00maandag 22 juni , 2020|